Dat schrijft The Register op basis van een aantal posts op het McAfee forum en een anonieme bron. In een paar gevallen kregen gebruikers zelfs het ‘Blue screen of death’ te zien. Vorige maand kampte McAfee - en klanten van de securityleverancier - al met soortgelijke problemen door een foute update voor VirusScan Enterprise.

Nu gaat het om update DAT 5664. Na het installeren daarvan zouden oudere VirusScan-engines een reeks legitieme en vaak voor Windows cruciale bestanden als malware identificeren. Het gaat om bestanden van Internet Explorer, drivers van Compaq en zelfs McScript.exe van McAfee zelf werden aangezien voor de Trojan PWS!hv.aq.

Allang niet meer ondersteund

McAfee reageerde niet op de berichten, waarschijnlijk omdat op zaterdag 4th of July werd gevierd in de Verenigde Staten. Later bleek dat het alleen pc’s betreft met de verouderde 5100-engine, die al lang niet meer wordt ondersteund.

Volgens een post op het forum werd alle schuld te snel bij McAfee gelegd, terwijl mensen weigerden de fout bij zichzelf te zoeken. Dat was namelijk wel het geval, omdat ze hun antivirus-engine niet up-to-date hadden gehouden. Sinds de 5100-engine zijn er al twee nieuwe releases geweest. In de tussentijd waren hun computers onbeschermd tegen de laatste dreigingen, aldus forumposter Mal09.

Bron: Techworld.nl