Een 20 GB PATA 5400 RPM-schijf in een server met een Pentium 4 2 GHz, 512 MB geheugen en Windows Longhorn Server bèta 2 draait met Bitlocker 29 in plaats van 33 MB per seconde – ongeveer 12 procent langzamer. Dat blijkt uit een bètatest van APC Magazine.

Bitlocker biedt belangrijke verbeteringen ten opzichte van het Encrypting File System in Windows Server 2000 en 2003. Zo is het nu mogelijk om niet alleen losse bestanden maar ook complete schijven te versleutelen. Bestanden blijven ontoegankelijk, ook als de schijf in een andere pc wordt geïnstalleerd.

Bitlocker is op twee manieren te configureren: via de trusted platform module (tpm)-chip op het moederbord of via de sleutel die op een usb-drive staat opgeslagen. Wel is het noodzakelijk dat een schijf twee partities heeft.

Aan het beheer kan nog veel worden verbeterd, stelt APC Magazine. Zo kunnen partities niet zomaar worden geconfigureerd, maar moeten deze voor de installatie van het besturingssysteem met de Diskpart-tool zijn gecreëerd. Bron: Techworld