De open source spamfilter SpamAssassin heeft een heuse 2010-bug. Een van de regels zorgt ervoor dat alle e-mails met 2010 in de header een score krijgen van 3,2. Komen ze boven de 5, dan worden ze beschouwd als spam. Door de hoge uitgangswaarde van dit jaar worden er dus veel mails ten onrechte aangemerkt als spam.

Het probleem werd opgemerkt door Mike Cardwell. Op zijn blog schrijft hij dat deze fout al in 2008 is gevonden en dat hij in juni van het vorig jaar is opgelost. De fix zat echter niet in de standaard 3.2 pakketten en ook niet in de ruleset die wordt binnengehaald als sa-update wordt gedraaid.

De fix heeft het probleem 10 jaar verschoven naar 2020. Zoals Per Jessen in de commentaren van het bugreport zegt is dit meer een workaround dan een echte oplossing. Misschien is het handiger om de dag van vandaag op te nemen in de regel. Aan de andere kant hebben de ontwikkelaars nu 10 jaar de tijd om het probleem echt op te lossen. Zo niet, dan moeten ze de datum wel op tijd doorschuiven naar 2030.

Bron: Techworld