Met name GoDaddy staat onder zware druk, nu tienduizenden klanten hun domeinen weghalen bij de hoster annex domeinregistreerder. GoDaddy heeft als een van de grootste domeinpartijen in de Amerikaanse markt meegewerkt aan de totstandkoming van het wetvoorstel.

Weglopende klanten tegenhouden

Het bedrijf zegt nu zijn steun in te trekken. Dit nadat klanten met bijna 40.000 domeinen zijn vertrokken naar concurrenten. Die andere domeinaanbieders kwamen vóór de Kerst al met wilde kortingsacties om van de pr-crisis rond GoDaddy te profiteren.

Maar concurrent Namecheap beschuldigt GoDaddy nu van het blokkeren van de overschrijvingen van domeinen naar zijn servers. “Het lijkt erop dat GoDaddy onvolledige WHOIS-informatie overdraagt, waardoor de overgang van klanten wordt vertraagd", schrijft het bedrijf op zijn blog. “Dat is tegen de regels van de ICANN."

Wie wil er nog op de lijst?

Verder zou de bond van grafische artiesten ook van plan zijn de steun aan de Stop Online Piracy Act in te trekken. Ze stonden vooralsnog op de officiële lijst van ondersteuners, waar GoDaddy inmiddels af is. Ook een aantal advocatenkantoren willen van de lijst af. Zij zeggen helemaal geen steun te willen verlenen en dat nooit van plan te zijn geweest.

De lijst van tegenstanders lijkt nu groter dan die van de voorstanders. Tot op heden heeft het Huis van Afgevaardigden nog geen tegenstanders laten inspreken op hoorzittingen over het vergaande wetsvoorstel voor de bestrijding van internetpiraterij. De behandeling van het voorstel is na de jaarwisseling, maar ook dan is het nog onzeker of de tegenstanders aan het woord komen.