Het openbaar ministerie verdenkt de man ervan dat hij heeft ingebroken op de pc en de e-mailaccount van John Jaakke, ex-voorzitter van voetbalclub Ajax.

De man kwam vervolgens bij de redactie op de proppen met allerhande gevoelige bedrijfsinformatie en vertelde erbij dat hij dat van een 'interne Ajax-bron' had die werkzaam was bij de club. VI publiceerde enkele onthullende verhalen gebaseerd op de onrechtmatig verkregen informatie.

De medewerker is door VI-hoofdredacteur Johan Derksen per direct op non-actief gesteld hangende het justitieel onderzoek, meldt ANP. Derksen noemt de handelswijze 'onbeschaafd' en zal zijn excuses aanbieden aan Ajax.

De politie heeft eerder vandaag huiszoeking gedaan in de woning van de man in Zoetermeer en heeft daarbij computers in beslag genomen. De verdachte zou inmiddels belastende verklaringen hebben afgelegd, meldt het OM.

Stiekem inloggen

Eind vorig jaar kwam het Ministerie van Sociale Zaken in opspraak toen bleek dat twee medewerkers zich met wederrechtelijk verkregen wachtwoorden stelselmatig toegang verschaften tot het intranet van nieuwsdienst GPD.

En afgelopen januari werd persbureau Novum door de rechter veroordeeld tot een boete van 4000 euro omdat het onrechtmatig had ingelogd in de nieuwsdatabase van concurrent ANP.