De vijfjarige Kristoffer Von Hassel ontdekte per toeval een groot beveiligingslek in de software van de Xbox One. Zijn vader had op de spelcomputer een wachtwoordbeveiliging ingesteld, maar de jonge aspirant-hacker slaagde erin, na het invoeren van een verkeerd wachtwoord bij het inloggen bij de dienst Xbox Live, een paar keer op spatie gevolgd door enter te drukken. Pardoes kwam hij in het account van zijn vader terecht, berichtte televisiezender KGTV.

Toen de vader verbaasd zag dat zijn zoon op de Xbox bezig was, vroeg hij de kleuter of hij zijn actie kon herhalen. Toen Kristoffer zijn toetsencombinatie herhaalde en vader Robert Davies met eigen ogen de 'hack' aanschouwde, maakte de IT-beveiliger een filmpje en rapporteerde hij de kwetsbaarheid aan Microsoft.

Microsoft stelt inmiddels de kwetsbaarheid verholpen te hebben en heeft de kleuter en zijn vader beloond met vier spellen, vijftig dollar en een jaar lang gratis Xbox Live. Ook kreeg Kristoffer een eervolle vermelding in de lijst met beveiligingsonderzoekers op de site van Microsoft.