Dat denkt althans beveiligingsbedrijf Trend Micro. Het Zij voorziet dat aanvallen op datacentra en gevirtualiseerde omgevingen de logische volgende stap zullen zijn voor hackers. Hoewel er ontzettend veel voordelen zitten aan de cloud, vormt de achterkant van virtuele infrastructuren waarschijnlijk een zwakke plek.

“Wanneer desktops moeilijker te penetreren zijn, zal de focus van hackers verschuiven naar het datacentrum”, stelt het hoofd technologie van Trend Micro Raimund Genes. “VMware heeft de beveiliging aardig staan, maar is het 100% foutloos? Datzelfde geldt voor de andere providers en dat is iets waar we ons bewust van moeten zijn.”

Kritiek op Microsoft Essentials

Ook heeft Genes kritiek op de beveiligingstool Security Essentials, omdat het afhankelijk is van een ouderwets updatesysteem voor anti-virus. Het biedt weinig bescherming tegen zero-day dreigingen en heeft bovendien niet de lenigheid van een op de cloud gebaseerd beveiligingsnetwerk.

“Elke malware is tegenwoordig zero-day en de detectie van Microsoft is erg slap. Het gebruikt de cloud niet en heeft ook geen exposure layer beveiliging”, aldus Genes. En daarin staat hij niet alleen.

Bron: Techworld