Dat de virtuele servers onveiliger zijn komt doordat er in het vroege stadium van architectuur en planning geen beveiligingsteams bij het project betrokken worden. Het is namelijk niet zo dat virtualisatie per definitie onveiliger zou zijn, benadrukt de vice president van Gartner Neil MacDonald. “Maar de virtuele servers worden onveiliger ingericht, en dat is het gevolg van onvolwassen tools en processen, en van de beperkte training van personeel, resellers en consultants”, zegt hij.

Gartner verwacht dat het percentage aan workloads dat is gevirtualiseerd de komende twee jaar explosief zal stijgen. Aan het eind van 2009 was nog 18 procent in de zakelijke datacentra gevritualiseerd, maar eind 2012 zal dat volgens de analystenfirma meer dan 50 procent zijn.

In 2012 zal maar liefst 60 procent van die gevritualiseerde servers minder veilig zijn dan de fysieke servers die ze vervangen. De twee jaar daarna verbetert de situatie. In 2015 zal het percentage onveiliger servers rond de 30 procent liggen, zo luiden de voorspellingen.

Bron: Techworld