De zogeheten W32/Quaters-A-worm wordt verspreid per e-mail en het irc-kanaal. De worm heeft diverse onderwerpregels zoals 'Your Account Information'. Als de ontvanger de besmette bijlage bij de mail opent, wordt het virus geactiveerd.

De worm probeert bestanden te overschrijven met de tekst 'Infected by the WIN32.SORT-IT-OUT-BLAIR Virus!'. Er verschijnt een protesttekst van de virusmaker tegen het beleid van Tony Blair. Hij zou het belastinggeld niet aan immigranten maar aan de gezondheidszorg moeten besteden, aldus de virusmaker.

Daarnaast probeert de worm een ddos-aanval uit te voeren op de website van Tony Blair (www.number-10.gov.uk). Daarbij worden er zoveel valse verzoeken om informatie naar een server gestuurd dat hij bezwijkt.

Volgens antivirussoftwaremaker Sophos is het virus nog niet zo vaak gesignaleerd. Ook Virusalert maakt melding van de worm. Symantec, Trend Micro en MessageLabs berichtten er vrijdagmorgen nog niet over.

Volgens persbureau Reuters is het niet het eerste virus dat gericht is tegen een Britse premier. In de jaren negentig ging het Fu Manchu-virus rond dat ingezet werd tegen toenmalig premier Magaret Thatcher.