Het hoofd van de legerstaf generaal Martin Dempsey zei dat tegen een denktank in Washington. Volgens Dempsey is sinds zijn aantreden in 2011 het aantal oorlogshandelingen op het internet verzeventienvoudigd. Dat vergt een nieuwe strategie en nieuwe tactieken, zegt hij. Dat meldt persbureau AFP.

De zo geheten ‘rules of engagements’, de voorwaarden waarop een conflict wordt aangegaan, worden volgens Dempsey aangescherpt. Ook wordt de commandostructuur aangepast aan digitale oorlogshandelingen. In de komende vier jaar wordt 23 miljard dollar vrijgemaakt om onder meer 4000 internetexperts aan te stellen.

Cybercom opgedeeld in drie divisies

Cybercom, het commandocentrum voor digitale oorlogsvoering, wordt opgedeeld in drie divisies. Een team wordt verantwoordelijk voor het beantwoorden van vijandelijke aanvallen, een tweede team zorgt voor regionale ondersteuning en een derde team is belast met het beschermen van de plusminus 15.000 militaire computernetwerken.

Daarnaast wordt een 4G-netwerk ontwikkeld dat iPads, iPhones en Android-apparaten in een beveiligde omgeving met elkaar moet laten communiceren, voegt Engadget eraan toe. Het netwerk moet over een jaar online komen. De eerder genoemde 15.000 militaire netwerken worden geconsolideerd in een cloud om de beveiliging te vergroten.