De openbaar aanklager van het district Manhattan stelt vervolging in nadat het Nederlandse bedrijf Flow Traders "enige tijd geleden aangifte heeft gedaan". Twee ex-werknemers zouden tussen augustus 2011 en augustus 2012 broncode en geheime bedrijfsstategieën hebben ontvreemd. De Amsterdamse firma in kwestie kan Webwereld geen inhoudelijke informatie verstrekken "omdat dat de zaak van de openbaar aanklager in de wielen kan rijden", vertelt een woordvoerder.

'Diefstal van printertoner is zwaarder misdrijf'

Wel weet Flow Traders te bevestigen dat het momenteel geen eigen aanklacht heeft lopen. District Attorney Cyrus Vance Jr. meent dat er sprake is van een strafbaar feit. "De diefstal van computersoftware die in-huis is ontwikkeld, is een serieuze en toenemende bedreiging voor bedrijven", stelt de openbaar aanklager in het persbericht over de vervolging van de drie mannen.

Twee van de drie verdachten ontkennen schuld, waarbij één wel toegeeft dat hij voor zichzelf ging beginnen. De derde verdachte moet nog worden voorgeleid. Meer weten over de achtergrond van deze zaak? Lees verder op Computerworld.nl.

Hij klaagt dat het meenemen van software door een werknemer om een eigen bedrijf te beginnen door iedereen wordt gezien als diefstal, maar door de wet niet. "Onder de bestaande staatswetten is het stelen van waardevolle printertoner uit een kantoorvoorraadkast een zwaarder misdrijf dan het stelen van waardevolle broncode." Hij wil dan ook de Amerikaanse wet hiervoor aangepast hebben.

Het Nederlandse Flow Traders zoekt in deze oude recruitmentvideo naar competitieve, communicatieve, observerende en winnende traders: