Met een honeynet wil de organisatie beter in de smiezen te krijgen hoe zogenoemde robocalls zich verhullen door bijvoorbeeld telefooninformatie spoofen om blacklists te omzeilen. De FTC ziet robocalls niet alleen als irritant, maar ook als frauduleus, privacyschendend en in het ergste geval zelfs gevaarlijk als autodialers worden ingezet voor telefoon-DDoS-aanvallen.

Rachel must die

De FTC organiseert drie wedstrijden die op het evenement worden gehouden. Bij de wedstrijden onder de noemer Zapping Rachel - verwijzend naar de telefoonrobot 'Rachel' die de organisatie eerder platlegde - is het de bedoeling om securitytrucs die in de IT-sector worden gebruikt om spammers te weren ook toe te passen op een telefoonnetwerk.

De ongewenste telefoontjes zijn de telecomwaakhond al lange tijd een doorn in het oog en volgens de FTC zijn ze nog steeds in opkomst door geautomatiseerde telefooncentrales. De organisatie beloonde in april al eens twee onderzoekers met 50.000 dollar, omdat ze een blacklist-technologie hebben bedacht om een einde te maken aan dergelijke telefoonspam.