Dat stelt Tony Krijnen, technologieadviseur bij Microsoft Nederland.

Volgens hem zijn er voor bedrijven genoeg redenen om voor het eerste service pack al naar Windows Vista te migreren.

De ingebouwde zoekfunctie is daar een van, aldus Krijnen. In het startmenu van Windows Vista is linksonder een zoekbalk opgenomen waarmee werknemers informatie kunnen vinden op hun systeem. Ook kunnen met de zoekfunctie snel applicaties worden geopend. Typ bijvoorbeeld 'Word' in en de tekstverwerker wordt opgestart. Een functie, dus, die werknemers volgens Microsoft veel tijd bespaart.

Een andere reden om nu al over te stappen is de in Vista en Longhorn Server ingebouwde encryptietechnologie Bitlocker, waarmee bedrijven zich beter kunnen beschermen tegen gegevensdiefstal.

Bitlocker biedt belangrijke verbeteringen ten opzichte van het Encrypting File System in Windows Server 2000 en 2003, licht Krijnen toe. Zo is het nu mogelijk om niet alleen losse bestanden maar ook complete schijven te versleutelen. Bestanden blijven ontoegankelijk, ook als de schijf in een andere pc wordt geïnstalleerd.

Gebruikers van laptops kunnen nu ook profiteren van de instant on/off-functie, vervolgt Krijnen. Deze functie zorgt ervoor dat laptops sneller kunnen worden opgestart en sneller kunnen worden afgesloten dan voorheen.

Bugs

De angst dat Windows Vista nog niet voldoende ontwikkeld is en nog veel fouten bevat, is volledig ongegrond, zo beweert Krijnen. "Ons test- en ontwikkelproces is inmiddels zo verfijnd dat we een hoge kwaliteit kunnen garanderen."

Dat sommige applicaties nog niet goed werken op Windows Vista, ligt niet aan Microsoft, zegt Krijnen. "Als Adobe bijvoorbeeld te laat met de rtm-versie van zijn eigen software komt, dan is dat een probleem van Adobe." Bron: Techworld