Het gebruik van wachtwoorden binnen een bedrijf is volgens Nick Savvides niet de ideale manier om je te beschermen tegen online bedreigingen. "Cybercriminelen worden namelijk steeds beter in wat ze doen." Het maakt volgens Savvides daarbij niet uit hoe lang of gecompliceerd deze wachtwoorden zijn.

"Zeker met de opkomst van IoT en bedrijven die werken in de cloud of via mobility, is het essentieel jezelf te wapenen met nieuwe veiligheidsoplossingen als biometrische authenticatie. Dit kan via stemherkenning, gezichtspatronen of vingerafdrukken in combinatie met geolocatie." Meldt Savvides.

Symantec is bezig met een nieuwe versie van de Symantec Validation and ID Protection (VIP) services en breidt deze uit met VIP everywhere. Deze versie maakt gebruik van de eerder genoemde biometrische oplossingen zou in de tweede helft van 2016 uit moeten komen.

Mobile hardening

Symantec houdt zich verder ook nog bezig met, wat het noemt, Mobile hardening. Een techniek die Savvides, Mobile application protection services, ook wel MAPS noemt. Tijdens de introductie van deze service haalt Savvides uit naar mobiele app ontwikkelaars. "Veiligheid is moeilijk voor mobiele app ontwikkelaars, waarom? Omdat het 25 jaar oude bebaarde hipsters zijn die niet weten hoe ze veilige applicaties moeten schrijven."

De businessmanager zegt verder dat deze ontwikkelaars zich vooral richten op de functionaliteit en niet op de veiligheid van een app. "Wij maken het beveiligen van deze apps makkelijker door ze een kant en klare oplossing aan te bieden en ze te zeggen: 'voeg dit maar toe aan je mobiele applicatie en [wij] doen de rest.'"

De service zal uiteindelijk ook toegevoegd worden aan de Norton clients. Gelukkig is het vervangen van een iris of vingerafdruk net zo makkelijk als het vervangen van een gestolen of gekraakt wachtwoord.