Inmiddels wordt 85 procent van de malware verspreid via het web, zo blijkt uit onderzoek van Webroot. Volgens het security-bedrijf zijn veel bedrijven niet goed voorbereid op de webgevaren. De beperkte aandacht voor webgevaren zou onder meer blijken uit het gebruik van securitysoftware die binnenkomend webverkeer niet scant.

De door Webroot onderzochte bedrijven zouden nog te veel gericht zijn op het grote internetgevaar van een paar jaar geleden: virussen die binnenkomen via e-mail. "Ze zijn nog niet goed geëquipeerd voor het grootste security-probleem van vandaag: webgevaren die het gevolg zijn van het surfgedrag van werknemers", aldus Mike Irwin, COO, Webroot.

Het security-bedrijf vindt dat IT-professionals zich onvoldoende rekenschap geven van webgevaren. Webroot wijst erop dat maar 15 procent van de onderzochte bedrijven een doortimmerd beleid heeft voor het internetgebruik door werknemers. Webroot meent dat een dergelijk beleid eventuele gevaren kan beperken. Drie op de tien onderzochte bedrijven meldde dat er sprake is geweest van een security-incident omdat werknemers hun webmail-account checkten, een sociaal netwerk bezochten of een video binnenhaalden. Bron: Techworld