Niet alleen komt er steeds meer spyware bij, ook wordt de malware steeds geavanceerder. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om infecties te voorkomen en kostbaarder om de gevolgschade te repareren.

Dit zei Gerhard Eschelbeck, technologiedirecteur bij Webroot Software, tijdens een toespraak op Techno Security 2006, zo meldt de Amerikaanse nieuwssite GCN.com.

Technieken die (weer) steeds vaker worden gebruikt zijn volgens Webroot de phishing-Trojan en het gebruik van rootkits. Zo ontdekte het beveiligingsbedrijf een Trojaans paard dat zo was geprogrammeerd dat het pas actief werd als het niets vermoedende slachtoffer op een bepaald soort website kwam, zoals de website van een bank.

Ook constateert Webroot een stijging in het gebruik van spyware die toetsaanslagen registreert om persoonlijke gegevens te achterhalen.

Overigens heeft Eschelbeck niet alleen gepraat over dreigingen. Ook heeft hij zijn toehoorders nog enkele tips meegegeven om zich beter te kunnen beschermen, variërend van het overstappen op Firefox tot het vermijden van gratis software. Bron: Techworld