De nieuwe software, genaamd Webroot SME Security, is volgens de fabrikant speciaal ontwikkeld om het mkb tegen spyware en virussen te beschermen.

Het beveiligingspakket beschikt over Webroots eigen antispywaretechnologie en maakt gebruik van Sophos-technologie├źn om ook de virussen buiten de deur te houden.

De software wordt automatisch elke dag voorzien van nieuwe spywaredefinities. De virusdefinities worden realtime bijgewerkt zodra Sophos nieuwe uitbrengt.

SME Security kan worden voorzien van een server voor centraal beheer. Deze SME Security Server voorziet de systeembeheerder van een centrale beheerconsole om de instellingen eenvoudig te kunnen aanpassen.

De software toont veel gelijkenis met Spysweeper, het product waarmee de fabrikant vooral in de consumentenmarkt bekendheid verwierf. Eerder al introduceerde Webroot een zakelijke variant van deze software (Spysweeper Enterprise).

SME Security zal overigens alleen in het Engels beschikbaar zijn. De software kan via lokale resellers worden verkregen. Een licentie voor vijf gebruikers kost 90 euro per jaar. Een licentie voor 100 werkplekken kost 1900 euro per jaar.

Saillant detail is dat het nieuwe pakket nog niet geschikt is voor gebruik in combinatie met Windows Vista. Webroot zal in januari een gratis update uitbrengen die ervoor zorgt dat SME Security ook op Vista-systemen kan draaien. Bron: Techworld