Websense Web Security Suite versie 6.2 beschermt netwerken volgens de fabrikant proactief tegen kwaadaardig dataverkeer. De software bevat onder meer een url-filter en is nu ook uitgebreid met bescherming tegen 'drive-by-spyware' waarbij spyware bij bezoek aan een site automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd.

Versie 6.2 biedt netwerkbeheerders tevens de mogelijkheid om http-verkeer dat niet via poort 80 loopt te controleren of te blokkeren en Skype-gesprekken te beheren. De software integreert bovendien met de firewall van Windows XP zodat de hele desktop vanuit één console is te beveiligen.

Policymanager

Begin deze maand bracht Websense al versie 6.2 van zijn policymanager op de markt. De nieuwe Websense Client Policy Manager (CPM) is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Belangrijkste vernieuwing is de integratie met de firewall van Windows XP.

CPM geeft systeembeheerders de mogelijkheid het interne en uitgaande netwerkverkeer te reguleren via vooraf vastgelegde regels. Door de koppeling met de Windows Firewall kunnen bedrijven nu ook relatief eenvoudig het binnenkomende verkeer op de desktop reguleren.

"Het beheer van de firewall in Windows XP gaat vrij moeizaam, zeker binnen bedrijven. Met onze software wordt dit makkelijker en kunnen bovendien de applicaties die binnen het netwerk actief zijn worden beheerd en gecontroleerd", aldus Terry Conroy, die verantwoordelijk is voor Websense Benelux, eerder tegenover Techworld. Bron: Techworld