Data Discovery wordt geleverd in de vorm van een appliance of als software die kan worden geïnstalleerd op een IBM- of HP-server. De tool wordt ingeplugd op de poort van een switch en gaat daarna op zoek naar gevoelige gegevens op desktops en fileservers.

Aan de hand van een 'vingerafdruk' wordt vervolgens bepaald of er ook confidentiële gegevens zijn aangetroffen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de technologie PreciseID die Websense ruim een jaar geleden in handen kreeg door de overname van PortAuthority. "Een consultant bepaalt eerst wat binnen de onderneming confidentiële gegevens zijn", vertelt Terry Conroy, bij Wensense senior key account manager. Van de als confidentieel aangemerkte gegevens wordt vervolgens een vingerafdruk gemaakt die wordt gebruikt bij het scannen van de data.

Data Discovery wordt ook geleverd als onderdeel van de Data Security Suite 6.5, de versie die laat vorig jaar op de markt kwam. Dit ‘data loss prevention’-pakket (voorheen Content Protection Suite) biedt ook discovery-mogelijkheden voor de ‘data in motion’ en de ‘data in use’.

Een nieuwe versie van de Data Security Suite zit er over ongeveer twee maanden aan te komen. "Die zal ook een cliëntoplossing bieden", aldus Conroy. "Zodat een agent op de desktop kan samenwerken met bijvoorbeeld de encryptietools."

Bron: Techworld