Portauthority ontwikkeld zogenoemde lekdetectieapparaten (leak detection). Websense wil de aangekochte technologie gebruiken om zijn filtersoftware te verbeteren.

Portauthority omschrijft zijn Preciseid-technologie als een soort manier om een vingerafdruk te kunnen nemen van dataverkeer.

Door gegevens te analiseren aan de hand van bijvoorbeeld beleidsregels, categorieën en woordenlijsten stelt de fabrikant dat het in staat is informatie die een bedrijf niet mag verlaten te herkennen als dit toch wordt geprobeerd.

Websense wil zijn eigen Threatseeker-technologie combineren met de technologie van Portauthority en zo een nieuw product creëren. “Wij houden dingen van buiten tegen, zij zorgen dat er niets uitgaat.”

In totaal legt Websense negentig miljoen dollar op tafel voor de overname, die in januari moet zijn afgerond. Werknemers van Portauthority zullen vooralsnog niet worden ondergebracht bij Websense, maar blijven op het verkoopkantoor in Californië of ontwikkelafdeling in Israël werkzaam. Bron: Techworld