Reddit is een van de meest activistische tegenstander van de zeer vergaande wet die Amerikanen het recht geeft zonder tussenkomst van een rechter of een overheidsinstantie buitenlandse sites te blokkeren op beschuldiging van overtreding van het copyright. Tegenstanders van SOPA noemen het een verregaande vorm van censuur.

Van een echte 'blackout' is niet echt sprake, zo stelt reddit op zijn eigen blog Er wordt informatie getoond over het wetsvoorstel en wat de implicaties zijn voor sites als reddit. Daarnaast wordt er een livestream gepost van de hoorzitting die enkele politici houden met experts uit de internetwereld, waaronder de medeoprichter van reddit, Alexis Ohanian.

Experts geweigerd door voorstanders

Die hoorzitting is georganiseerd door politici die het niet eens zijn met de indieners van het wetsvoorstel. Die voorstanders hebben tot nu toe stelselmatig geweigerd de experts te horen in de afgelopen paar hoorzittingen.

Daarom houden de tegenstanders nu een eigen hoorzitting, waar overigens de voorstanders ook welkom zijn. Naast Ohanian worden nog zes expert gehoord, waaronder de bekende beveiligingsexpert Dan Kaminsky.

Niet overal steun voor blackout

In de blogposting geeft reddit toe dat niet overal steun is voor een 'blackout'. Eerder werd gesuggereerd dat ook andere tegenstanders hun website op zwart zouden zetten. Onder die tegenstanders, verenigd in NetCoalition, bevinden zich Google, Facebook, Twitter, Wikipedia en anderen.

Eerder zei een woordvoerder van NetCoalition dat er breed overwogen werd een dag lang alle websites uit de lucht te halen om aan internetters te laten zien wat er kan gebeuren als SOPA inderdaad wordt aangenomen door het Amerikaanse Congress. Maar veel internetbedrijven vinden de impact van een dergelijke actie te groot voor hun gebruikers.