Webwereld besteedt samen met Computerworld in de aanloop naar het einde van de ondersteuning op Windows XP volop aandacht aan de ondergang van het succesvolle, maar inmiddels stokbejaarde OS van Microsoft. Na een kleine 13 jaar in bedrijf te zijn geweest, moeten organisaties volgens securityexperts over op een ander besturingssysteem, mede omdat Microsoft vanaf 8 april de ondersteuning staakt. Wij zijn benieuwd naar waar die overstap nog niet is gemaakt.

Op Facebook kan iedereen bij de pagina van Webwereld foto's posten van -het liefst- onverwachte XP-manifestaties en via [email protected] kan (desgewenst anoniem) worden gemeld waar XP nog volop in bedrijf is. Wij gaan daar vervolgens achter de redenen en het 'plan' aan en publiceren dat onder de noemer XPocalypse op onze site. Een berichtje sturen met hashtag #XPocalypse op Twitter of Facebook mag ook.


Een leven zonder Windows XP. Webwereld en Computerworld brengen in de maand februari onder de naam XPocalypse de gevolgen in kaart van het besluit van Microsoft om de ondersteuning op het meest populaire besturingssysteem ooit te stoppen. Volg het dossier XPocalypse en geef je mening!