Door een technische storing in de proxyserver werd zondag de ´connection persistence’ niet langer in stand gehouden. Daardoor werden bezoekers aan de website plots ingelogd als andere bezoekers. Het kon daarom gebeuren dat reacties onder een verkeerde accountnaam zijn gepost. Deze bezoekers konden bovendien accountinformatie zien van die andere gebruiker, zoals het e-mailadres en eventuele andere informatie. Wachtwoorden zijn niet gelekt.

Geheel afsluiten

Met het afsluiten van de proxyserver op zondag is het probleem voor het overgrote deel van de Webwereld-bezoekers opgelost. Op maandag hebben we verdere technische aanpassingen gemaakt die moeten voorkomen dat een kleine groep gebruikers dezelfde problemen als zondag blijft ervaren. We konden de site pas weer volledig in gebruik nemen nadat ook deze groep gebruikers weer volledig werd beschermd.

Met de aanpassingen van vandaag hebben we tevens de reacties en de profielpagina’s weer beschikbaar gesteld. Daarmee zijn voor de bezoekers van Webwereld alle functionaliteiten weer als vanouds beschikbaar.

Excuses

In totaal zijn maximaal 365 gebruikers blootgesteld aan het privacylek. Deze groep is individueel per e-mail over het lek geïnformeerd. In sommige gevallen zijn accounts geregistreerd onder niet (langer) bestaande e-mail adressen. Deze gebruikers hebben we daarom helaas niet kunnen bereiken.

Webwereld wil graag zijn verontschuldigen aanbieden aan al onze bezoekers, en uiteraard in het bijzonder aan de geregistreerde bezoekers van wie we onbedoeld informatie hebben vrijgegeven. We beseffen ons dat we deze informatie in vertrouwen hebben ontvangen. We stellen alles in het werk om herhaling te voorkomen.

Contact

Gebruikers die geen e-mail hebben ontvangen en menen dat anderen toegang tot hun account hebben gehad, verzoeken we een mail te sturen naar [email protected] (vanaf het e-mailadres waaronder de account is geregistreerd). Mocht u uw vraag telefonisch willen stellen, dan kunt u de redactie tijdens kantooruren bereiken via 020-7585955.

Een persoonlijke noot: Deze situatie had zich nooit mogen voordoen, en dat is niet goed te praten. Ik ben wel zeer dankbaar voor de inzet en toewijding waarmee onze developers zich vervolgens op het probleem gestort hebben. Ik wil bij deze dan ook Dick, Evert, Mark, M, Sander en Jasper bedanken voor hun inzet.