Uiteraard is dit niet echt het geval, maar slechts een oefening voor het geval dat iets dergelijks zou gebeuren. Het is namelijk niet ondenkbaar dat de overheid DNA-profielen en vingerafdrukken wil delen met de rest van de wereld.

Breek in bij het ministerie

Daarom schrijft Webwereld een wedstrijd uit waaruit moet blijken wie de beste hackers van Nederland zijn. Het doel is om het ministerie van Obfuscatie en Transparantie te hacken.

Op de server van dat ministerie zijn namelijk geheime documenten opgeslagen waarin de plannen voor vergaande privacyschending gedetailleerd uiteen worden gezet. Door die plannen te achterhalen kunnen we via de media alles aan de grote klok hangen, en proberen de snode plannen van de regering een halt toe te roepen.

Zomerhack

Een gedetailleerde uiteenzetting van de plannen van het schimmige ministerie van Obfuscatie en Transparantie is te lezen op de speciaal daarvoor ingerichte Webwereld Zomerhack-pagina. Om deel te nemen aan de wedstrijd is wel een Webwereld-profiel vereist. Het doel is in drie fases de site van het ministerie van Obfuscatie te hacken. Elke fase duurt een week.

De wedstrijd begint vandaag. Na fase één gaat volgende week vrijdag fase twee online, en de week daarna fase drie. De eerste fases zijn tot het eind van de wedstrijd nog te doen, dus 'verlopen' niet. Uiteraard wordt het iedere keer wat moeilijker om door te dringen tot de ict-kern van het ministerie.

Die site is speciaal ingericht door beveiligingsspecialist Certified Secure. Die zogeheten 'hack me' is bedoeld om gehackt te worden, dus schroom niet om het een en ander te proberen. Vuil spel bestaat niet om de plannen van het ministerie van Obfuscatie en Transparantie te ontmaskeren.

Prijzen

Het doorlopen van een fase levert een grijs hoedjes op bij het Webwereld-avatar van de hacker. Het aantal hoedjes (één, twee of drie) geeft aan welk niveau is behaald. Elke hacker die meedoet maakt daarnaast nog kans op een Hacker Mindset-training van Certified Secure. Van die prijs worden er twee weggegeven.

Rest ons alleen nog jullie veel succes te wensen met het hacken van het ministerie van Obfuscatie en Transparantie!