De Britse regering heeft toegegeven dat opnieuw persoonsgegevens van miljoenen van haar burgers zijn zoekgeraakt. Minister van Transport Ruth Kelly erkende dat een harde schijf met daarop de personalia en adresgegevens van drie miljoen Britten is 'verdwenen'. Dat meldt Reuters.

Het betreft de persoonsgegevens van drie miljoen mensen die waren ingeschreven voor hun theorie-examen. De gegevens waren opgeslagen in een datacentrum in Utah, de Verenigde Staten. Dit keer stonden er echter geen bank- of sofinummers bij. "Ik biedt mijn excuses aan voor de onzekerheid en zorgen die deze personen ondervinden", aldus Transportminister Kelly van de Labourpartij.

Het pijnlijke voorval komt slechts enkele weken na een veel ernstiger incident, waarbij twee cd-roms met personalia, adressen, bankrekening- en sofinummers van 25 miljoen Britten in de interne post van de Belastingdienst waren kwijtgeraakt.

De conservatieve oppositie greep, net als een maand geleden, ook deze gelegenheid met beide handen aan om de socialistische regering een veeg uit de pan te geven. Theresa Villiers, transportwoordvoerster van de Tories: "Dit geval bewijst eens te meer dat deze regering systematisch faalt in het beschermen van gevoelige data en bewijst een fundamenteel gebrek aan vakbekwaamheid van de regering."