De bende zou zich hebben beziggehouden met het oplichten van buitenlandse internetters via verkoopsites en het stelen van creditcardgegevens. De totale buit zou 400 duizend euro bedragen. De groep was actief op sites als EBay, Craigslist en Equine en zou zich ook met phishing en identiteitsdiefstal hebben beziggehouden.

Volgens de Roemeense nieuwssite Mediafax werden 24 verdachten opgepakt. Dat gebeurde in zes verschillende Roemeense steden waaronder de hoofdstad Boekarest. De politie nam onder meer apparatuur voor het maken van valse identiteitsdocumenten, mobiele telefoons, sim-kaarten en bankbiljetten in diverse valuta in beslag.

De Amerikaanse federale politie FBI verleende de Roemeense justitie hulp bij het oprollen van de bende. De FBI weigert verder commentaar op de kwestie. De leider van de bende werd aangetroffen in een woning van een Roemeense politicus, die ontkent te hebben geweten van illegale activiteiten van de man.

Een Roemeense nieuwszender toonde beelden van de arrestatie van een aantal van de hackers. In mei arresteerden de Amerikaanse autoriteiten al 38 verdachten in de VS en Roemeni├ź op verdenking van grootschalige creditcardfraude en internetoplichting.