Onze woorden? Nee die van Kasperky! Het beveiligingsbedrijf heeft een opmerkelijk stuk geplaatst op de eigen academy-website waarin een lans wordt gebroken voor het actieve gebruik van locatiebepalingen via je mobieltje. En dan niet alleen voor gps, maar voor alles: waar je bent, waar je geweest bent en waar je naartoe gaat.

5 concrete voordelen van locatietracking

Kaspersky geeft 5 concrete redenen waarom je locatiebepalingen moet toestaan: zoekmachines kunnen dan beter functioneren, de route kan je beter uitstippelen op plekken waar je minder bekend bent, het is handig tijdens het winkelen (aanbiedingen!), je eigen veiligheid wordt verbeterd omdat je bent te vinden in alarmerende omstandigheden en veel software werkt beter.

Maar dat allemaal gezegd hebbende, is de uitsmijter nog wel dat als je niks fout doet je ook niks te verbergen hebt. Je krijgt alleen wat meer last van advertentierobots, maar daar zijn meer effectieve maatregelen voor te nemen dan online anonimiteit, vindt Kaspersky.

Update 18.24: Kaspersky zegt nu op de betreffende pagina dat de column die erop stond per ongeluk was geplaatst, en dat het niet de opinie van Kaspersky vertolkte.