De Duitse telecomprovider heeft zijn nieuwe service getoond op technologiebeurs Cebit. De website is omgedoopt tot Sicherheitstacho.eu en moet een overzicht geven van de wereldwijde activiteit van cyberaanvallen.

De data wordt verzameld door 97 sensoren van Deutsche Telekom die werken als lokaas-systemen (honeypots) op verschillende plekken in de wereld. Volgens deze detectie door DT komen aanvallen vooral uit Rusland, Taiwan en Duitsland.

Inzoomen, details

De incidenten worden op de website in real-time weergeven. Bezoekers kunnen inzoomen op de interactieve wereldkaart en lijsten opvragen van het type aanval, het land van herkomst en de service waarop de aanval is gericht. In september kwam non-profitorganisatie The Honeynet Project met een vergelijkbare dienst.

Klik voor groot Deutsche Telekom gebruikt de informatie van de sensoren normaal gesproken voor de beveiliging van zijn eigen systemen. Het bedrijf deelt deze data met lokale autoriteiten en verkopers van antivirussoftware. De nieuwe portal is gebouwd in samenwerking met het cybercentrum van de Duitse overheid (BSI) en de Duitse IT-branchevereniging BITKOM.