De 25-jarige computerwetenschapper studeert momenteel af aan de Universiteit van Twente. Maar in zijn vrije tijd hackt Koen Rouwhorst als sinds zijn veertiende menig bedrijf. Tegenover het AD vertelt hij over het vinden veiligheidslekken en persoonsgegevens bij tientallen grote bedrijven, die daar niet allemaal even netjes mee zijn omgesprongen. Zo niet Blendle, dat hem na een taart in dienst heeft genomen.

Blendle, de online kiosk voor artikelen uit Nederlandse kranten en tijdschriften, is content met zijn nieuwe werknemer. Rouwhorst vond zelfs ná een pentest door de hackers die ook internetbankieren van ING plat kregen, nog twee kritieke gaten. Met de ene konden links worden verstuurd waarmee de betaalmuur werd beslecht en bij de ander kon Blendle-tegoed worden gestolen.

Screenshots

Rouwhorst gaat zich in zijn nieuwe rol bezighouden met de beveiliging van de online dienst. Ook bouwde hij bij één van zijn eerste klussen een door Blendle-gebruikers gewenste RSS-feed. Wij kennen Rouwhorst onder meer van het publiceren van screenshots in de DigiNotar-affaire. Die zouden aantonen dat de NSA niet achter die beruchte hack zat.