Omdat Landis niet reageert op de dagvaarding van de Franse rechter, is op 28 januari een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Landis. Ook Arnie Baker, oud-dokter en adviseur en coach van Landis, wordt gezocht, meldt Associated Press. Als ze Frankrijk betreden, dan worden ze opgepakt.

Al in november 2006 maakte het dopinglab gewag van de computerinbraak. Uit onderzoek bleek dat er met een Trojan horse bestanden werden gestolen. Uiteindelijk bleek de besmetting gevolg van een mail die verstuurd is vanaf de computer van Landis-coach Arnie Baker, schrijft de New York Times.

Gestolen documenten

Volgens Pierre Bordry, hoofd van het Franse anti-dopingagentschap, viel Landis door de mand doordat hij gestolen documenten gebruikte om zijn dopingstraf aan te vechten. "Hij wilde bewijzen dat het lab fouten heeft gemaakt bij de dopingtest."

In een e-mail aan de Los Angeles Times ontkent Landis dat hij computerinbraak heeft gepleegd. Ook zegt hij niks te weten van de dagvaardiging van de Franse rechter.

Landis won de Tour de France van 2006, maar verloor zijn zege nadat hij positief testte op te hoge testosteronwaarden. Eind vorig jaar liep de schorsing van Landis af. Toen zei de renner dat hij een comeback overweegt, zoals Lance Armstrong ook heeft gedaan. Landis heeft gedurende zijn schorsing een boek geschreven en jarenlang geprocedeerd tegen zijn straf.