Nadat het hacktivistencollectief Anonymous een Twitter-campagne is gestart waarin het aankondigt de Guantanamo Bay-basis in Cuba aan te vallen, heeft het Amerikaanse leger de wifi-toegang op de basis afgesloten, meldt persbureau Associated Press. Ook kan het personeel geen gebruik meer maken van social media, als Twitter en Facebook. Volgens een legerwoordvoerder zijn de maatregelen gedaan vanwege de plannen van Anonymous om de activiteiten bij de militaire gevangenis te ontregelen.

.

Anonymous startte de campagne uit solidariteit met de gevangenen op Guantanamo Bay die al maanden in hogerstaking zijn. De gevangenen protesteren tegen de slechte omstandigheden waarin ze gevangen zitten.

Juridische stukken weg na 'storing'

In april werd de marinebasis nog getroffen door een 'storing' waarbij tientallen juridische bestanden plotseling van computers van advocaten die Guantanamo-gevangenen vertegenwoordigen waren verdwenen. Honderdduizenden documenten van deze advocaten belandden op computers van de openbare aanklagers. Het is niet duidelijk hoe dat kon gebeuren.