Huizen rond ambassades zijn enorm in trek bij Noord-Koreanen vanwege de sterke en ongecontroleerde WiFi-netwerken. In het land is internettoegang namelijk schaars en ook nog eens gecensureerd door het Rode Regime.

Doordat die panden in Pyongyang zo in trek zijn bij internetliefhebbers, zijn de prijzen enorm gestegen. Daarnaast is het een goudmijn voor makelaars, waarvan er overigens al eentje is opgepakt door de politie. Dit vanwege illegale verrijking.

Einde aan vrijheidsoases

Maar aan die vrijheidsoases komt nu een einde. De ambassades worden gemaand door de Communistische regering om hun netwerken beter te beveiligen, met versleuteling en wachtwoorden. Ook moest de sterkte worden verminderd, want dan konden minder omringende huizen ervan genieten.

Maar nu gaat de overheid nog een stapje verder. Alle netwerken zijn verboden totdat de regering er na diepe inspectie toestemming voor heeft gegeven, meldt North Korea Tech. Eerder al legde de overheid het gebruik van mobiel internet door buitenlanders aan banden door ze hun SIM te laten beperken tot 2G-verbindingen.