Het 119 euro kostende kastje Circle verbindt aan het draadloze netwerk en wordt daarmee een beheerportaal voor andere apparaten. "Cirkel is uw eenvoudige oplossing om ze allemaal te beheren, blijf op de hoogte van wat uw kinderen aan het doen zijn, en vind balans thuis", staat te lezen op meetcircle.nl. Ouders installeren apps op de apparaten van hun kinderen om ze te laten verbinden via Circle.

Cisco's beveiligingsafdeling Talos maakt een waslijst aan kwetsbaarheden bekend in samenwerking met Disney die de gaten patcht. De update is nog niet naar apparaten gepusht, meldt Kaspersky Labs' Threat Report en de kwetsbaarheden doen zich voor in versie 2.0.1.

De gevaarlijkere lekken op de indrukwekkende lijst zorgen ervoor dat aanvallers een backdoor kunnen installeren, authenticatie kunnen omzeilen en ongetekende firmware kunnen installeren.

Verder kunnen er door diverse gaten malafide opdrachten worden geïnjecteerd, malafide shell scripts worden afgetrapt, geheugenfouten worden opgeroepen die het apparaat zelfs kunnen bricken en meer onverkwikkelijke zaken.