Dat meldt een collega Jeroen de Reuver, wijkagent in Reuver, Noord-Limburg. Het gaat om twee wijkagenten en een GIB-projectteam uit Venlo. Hun pagina's verdwenen plots van Facebook, en ze zijn nu hun duizenden 'volgers' kwijt. Blijkbaar wordt de verbanning niet aangevochten, want de gedupeerde agenten hebben reeds een nieuwe Facebook-pagina aangemaakt.

De oorzaak is nog onbekend. "Ik heb geen enkel idee, het is één groot vraagteken", aldus De Reuver in een reactie aan Webwereld. Volgens hem is een hack onwaarschijnlijk. "Ik denk dat er dan wel meer politie-accounts getroffen zouden zijn. Het is een groot raadsel."

Ophef op Twitter

Politieagenten zijn steeds actiever op social media, maar dat gaat niet altijd goed. Zo was er het geval 'Don't f.... with the wijkagent' met foto van dienstpistool, vloog een agent uit de bocht over de Gay Pride, en twitterde de politie over een wietkwekerij die niet bestond en meer gênante uitlatingen.

Update 13.50 (3 sept): Nieuws uit Reuver! De Facebookpagina's van de wijkagenten zijn weer teruggevonden. Het sociale netwerk had aan de hand van de e-mailadressen van de agenten ontdekt dat ze zijn verbonden aan een "bedrijf", in dit geval de politie. En dus zijn de persoonlijke pagina's omgezet naar bedrijfspagina's, waarbij je niet meer kan volgen, maar wel liken. Dus niet getreurd voor de vaste volgers van de wijkagenten: alle updates zijn weer te zien!