Het huidige team achter de site stuurde een e-mail naar eerdere donoren, met de oproep opnieuw geld over te maken om zo Wikileaks in de lucht te houden. Hierbij werden alle 58 e-mailadressen echter niet in het bcc maar in het aan-veld geplaatst, waardoor alle adressen voor alle ontvangers zichtbaar werden.

Koekje van eigen deeg

In de mail wordt opgeroepen een nieuwe bijdrage te leveren aan de organisatie. Sluiting van de site moet hiermee voorkomen worden. Één ontvanger zag er een gouden grap in en diende de e-mail vervolgens als gelekt geheim in, op Wikileaks zelf. De beheerders waren, na een paar dagen bedenktijd, zo sportief en plaatsten de mail op hun site, inclusief inhoud en geadresseerden.

Een van de geldschieters voormalig hacker Adrian Lamo, die nu een eigen beveiligingsbedrijf heeft, meldt Wired.

Wikileaks is een omstreden site vol met institutionele documenten en uitgelekte geheimen. Vorig jaar werd de site op last van de rechter verboden, maar dit was echter van korte duur. De site valt onder de vrijheid van meningsuiting, was de redenatie. De organisatie achter Wikileaks hult zich altijd in stilzwijgen over geldschieters. Tot nu.