De petitie is te vinden op het eigen feature-request forum van Microsoft en heeft sinds eind augustus al meer dan 1800 stemmen verzameld. Met name systeembeheerders kunnen nu geen chocolade maken van de summiere documentatie rond Windows updates. "Wij sysadmins kunnen daarmee niet vaststellen of de update een fix bevat voor een bepaalde bug", schrijft initiatiefneemster Susan Bradley.

Zonder informatie vanuit Microsoft, zijn klanten aangewezen op het geruchtencircuit. Bradley vindt het belachelijk dat er rond updates geen KB-artikelen worden opgesteld en met haar zijn er talloze andere klagende gebruikers. Microsoft vindt het zinnetje 'Deze update bevat verbeteringen voor de functionaliteit van Windows 10' in de meeste gevallen voldoende toelichting bevatten. Patches voor Windows 7, 8 en Server 2008 R2 krijgen nog wel volledige KB-artikelen mee.

Beterschap beloofd

Ondertussen hint Microsoft naar een mogelijk verbeterde informatievoorziening rond updates. "We hebben feedback van zakelijke klanten ontvangen en werken aan manieren om hen van informatie te voorzien in wat er veranderd is en welke nieuwe mogelijkheden ze [met updates] krijgen", aldus Windows-directeur Jim Alkove eerder. Het is onduidelijk wanneer Microsoft meer informatie gaat verstrekken en of het hernieuwde beleid naast gebruikers van de Enterprise-editie ook voor Home en Pro klanten gaat gelden.

4 onnodige zorgen over Windows 10