Deze mensen zetten daarom soms een wel heel drastische stap, meldt zustersite PC World: ze schakelen updates maar helemaal uit. Toen Microsoft een paar maanden geleden de stap zette om de nieuwe versie van het besturingssysteem een aanbevolen update te maken waren er al geschrokken gebruikers die na het terugrollen naar een eerdere versie de updates uitschakelden om een nieuwe Windows 10 te voorkomen.

Dat betekent dat deze weigeraars ook geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Wij raden aan om een tool Never10 te gebruiken, mocht je niet gediend zijn van Windows 10. Eén tweep meldt een interessante vermijdingstactiek: het hanteren van een verouderde GPU, zodat Windows 10 incompatibel is en de update niet wordt aangeboden.

Microsofts trucs om Windows 10 te stimuleren lijken goed te werken, maar regelmatig schieten tactieken en acties bij gebruikers in het verkeerde keelgat. Vorige week was er bijvoorbeeld ophef over het kruisje bij de Windows 10-popup. Volgens Microsoft betekent het wegklikken van de melding dat je het ter kennisgeving hebt aangenomen, volgens boze gebruikers hoort het te betekenen dat je 'nee' zegt tegen het aanbod.