Het is de tweede keer dat Microsoft met nutteloze updates komt voor Windows 7. In februari was er ook al een test. Toen ging het om vijf nep-updates. Pc-gebruikers die de bèta of release candidate (RC) van de volgende Windows-versie draaien, kunnen de updates dinsdag tegemoet zien. Dit laat Microsoft-ingenieur Brandon Leblanc weten in een blogposting.

“We zullen 10 updates uitgeven naar pc's die Windows 7 draaien om te controleren of we het updaten van Windows 7 goed kunnen beheren in real life scenario's. Deze updates geven geen nieuwe features of fixes”, schrijft hij. De updates vervangen bestaande bestanden gewoon door exacte kopieën.

Automatische installatie

Wel anders dan in de eerste testronde van februari is dat de meeste updates nu automatisch worden geïnstalleerd. Dat staat in een tweede blogposting op de Microsoft updatesite. “Een van de updates zal een nieuwe updatemelding testen, waarin gedetailleerde informatie staat over de beschikbare updates die met de hand moeten worden geïnstalleerd”, staat er verder te lezen.

Om verschoond te blijven van de updates moeten gebruikers het control panel voor Windows Update op iets anders zetten dan op het aanbevolen 'Install updates automatically'. Vervolgens kunnen ze rechtsklikken op elke update om vervolgens 'Hide update' te kiezen.

Echte update

Microsoft heeft ook al een echte update uitgegeven voor Windows 7 RC. Donderdag heeft het bedrijf een bug gepatcht die door de testfase heen was gekomen. Die gold overigens alleen voor de Engelstalige versie van de 32-bit editie van Windows 7 RC. Volgens Microsoft kon de bug verhinderen dat applicaties goed installeerden. Als het goed is hebben computers die automatisch updaten hebben aanstaan de patch al ontvangen.

Bron: Techworld.