De problemen worden veroorzaakt door Windows-patch MS06-15 en kunnen ervoor zorgen dat bepaalde applicaties vastlopen, zo heeft de softwarefabrikant afgelopen weekeinde gewaarschuwd. Volgens Microsoft treft het probleem voornamelijk consumenten en ondervinden bedrijven 'niet of nauwelijks' problemen. "Het effect is beperkt op dit moment", schrijft programmamanager Mike Reavy op het Microsoft Security Response-blog. Het probleem dat zich voordoet houdt verband met het openen of bijvoegen van bestanden in een applicatie. Programma's als Word en Outlook kunnen hierdoor vastlopen als de gebruiker probeert een bestand te openen of een bijlage wil invoegen.

Siebel

Dit is overigens niet het enige probleem dat wordt veroorzaakt door de laatste patches van Microsoft. Een update voor Internet Explorer, die eveneens vorige week werd vrijgegeven, zorgt ervoor dat de browser op een andere manier omgaat met Active-X-componenten. Dit heeft weer geleid tot problemen in de software van Siebel omdat de clientsoftware van deze fabrikant afhankelijk is van browsers die dynamische content met ActiveX kunnen verwerken. Door het installeren van de patch gaf Siebel-software fouten. In sommige gevallen werkte de software helemaal niet meer.

Oplossing

Microsoft heeft overigens inmiddels een artikel gepubliceerd waarin de problemen nader worden toegelicht en een workaround wordt geboden. Bron: Techworld