Begin volgende maand begint Microsoft met de update van Windows Update en Windows Update Services. Dat staat in een Microsoft blogpost van vorige week vrijdag. Vanaf eind augustus is de infrastructuur aan de beurt. De update daarvan zal enkele maanden in beslag nemen. Volgens Microsoft is een update van de services en de code zo af en to nodig om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de service hoog te houden. De laatste update van dit systeem vond plaats in november 2008.

Microsoft benadrukt de noodzaak van de update. Wie hem niet doorvoert zal niet meer kunnen controleren of er updates zijn. Het kan ook zijn dat andere configuratie-acties niet meer kunnen worden uitgevoerd, aldus het blog. Om welke acties het dan precies gaat staat er niet bij. Staat Automatic Updates aan, dan wordt de update direct meegenomen. Is Windows Update uitgeschakeld, dan zal het systeem niet worden geüpdate en moet de beheerder er zelf voor zorgen.

Microsoft verzekert de gebruikers dat de settings van Windows Update en Automatic Updates niet zullen worden veranderd bij de update. De interface voor Windows Vista en Windows Server 2008 zal worden aangepast, met beter zichtbare en meer gedetailleerde omschrijvingen van de updates. Bovendien zullen gebruikers beter op de hoogte worden gesteld over de service packs. De look and feel van Automatic Updates blijft intact.

Op het blog wordt ook niet gerept over de fouten die eind vorige maand in Windows Update naar boven kwamen. Toen installeerde Windows Update ongemerkt patches, terwijl de gebruikers duidelijk hadden aangegeven dat ze de zaken zelf in de hand wilden houden. Of deze fouten nu daadwerkelijk verleden tijd zijn is dus niet bekend.

Bron: Techworld