Op het online forum van Apple maakt ene Sam Beckett melding van het feit dat Windows Vista crasht wanneer hij zijn iPod aansluit op zijn vers geïnstalleerde iTunes 8. In de discussie die volgt blijkt dat hij niet de enige die problemen heeft met iTunes 8 in combinatie met Windows Vista. Het probleem doet zich voor wanneer een gebruiker een iPod of iPhone aansluit op de pc.

Vista gebruikers die de upgrade hebben uitgevoerd wordt aangeraden om voorlopig te downgraden naar iTunes7.7. Een andere oplossing ligt in een compleet schone installatie, waarbij eerdere versies van iTunes geheel verwijderd dienen te worden.

Het probleem lijkt te liggen in de update van een usb-driver en ook de driver voor het schrijven naar cd of dvd kan roet in het eten gooien, analyseert ZDNet aan de hand van gedetailleerde installatiegegevens.

Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem. iTunes 8 werd eergisteren vrijgegeven. Overigens kende iTunes 7.7 vergelijkbare problemen, alleen bevroor hier het mediaprogramma zelf bij het aansluiten van de iPod.