Ondanks een lichte daling van ruim een procent schiet Microsoft nog weinig op met zijn roep om te upgraden vanaf Windows XP. Nog altijd 26,29 procent van de Windows-gebruikers draait Windows XP, waarvan de ondersteuning op 8 april is beëindigd. Vorige maand lag dit cijfer op 27,69 procent.

Dat blijkt Dat blijft uit cijfers van marktmeter NetApplications, dat met 40.000 gemeten websites uitgaat van zwaartemetingen per land, gebaseerd op verzamelde en openbare data van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Kijken we ook nog even naar de andere grote meetpartij, StatCounter, zien we de volgende cijfers: van 18,61 procent in maart naar 17,16 procent in april.

Windows 8.1 naar 5 procent

Hoe gaat het met de opvolgers van XP? Windows 7 pakt vanzelfsprekend het leeuwendeel, met 49,27 procent. Op gepaste afstand volgt dan Windows 8 met 6,36 procent (na een minimale daling) en vervolgens opvolger Windows 8.1 met 5,88 procent (was vorige maand 4,89). O ja, er zit ook nog 2,89 procent op Vista.

Conclusie? Er verandert nog bar weinig. Of dat moeten de lichte stijgingen van zowel Linux als Mac hieronder in de grafiek zijn?

(Afbeelding via The Next Web)