De Zwitserse beveiligingsfirma Objectif Sécurité heeft het voor elkaar gekregen om Windows XP wachtwoorden bestaande uit 14 tekens inclusief speciale karakters in slechts 5.3 seconden te kraken. Ze hebben dit gedaan door hun Rainbow Tables te optimaliseren voor het gebruik met SSD’s. Dat is volgens de firma 100 keer sneller dan mogelijk was met hun 8Gb tellende Rainbow Tables voor XP hashes.

De test van het Zwitserse bedrijf illustreert dat de snelheid van harde schijven de beperkende factor was in het kraken van wachtwoorden gebaseerd op password hash lookups, en niet de processorsnelheid. Een demo van de test is online gezet en kan gratis worden uitgeprobeerd.

Men gebruikte een wat verouderde Athlon 64 X2 4400+ met een SSD met geoptimaliseerde Rainbow Tables met 80Gb aan password hashes. Het systeem kan een brute force attack van 300 miljard wachtwoorden per seconde aan en claimt 500 keer sneller te zijn dan de password cracker van het Russische Elcomsoft, dat gebruik maakt van de onwaarschijnlijke kracht van een grafische processor van NVIDIA.

Bron: The Register Bron: Techworld