Xs4all meldt dat klanten vanaf vandaag de beveiligingssoftware van F-Secure kunnen downloaden in het Service Center. Het pakket wordt aangeboden bij alle abonnementen en biedt naast antivirus en een firewall ook ouderlijk toezicht. Elke Xs4all-klant krijgt drie licenties, dus mag de F-Secure software installeren en gebruiken op drie verschillende computers tegelijk.

Ook voor Mac

“En voor het eerst biedt Xs4all nu ook beveiligingssoftware voor de Mac. Hoewel de meeste malware nog alleen schadelijk is voor Windows-computers, willen ook steeds meer Mac-gebruikers de zekerheid dat ze zo goed mogelijk beschermd zijn", schrijft de isp in een persbericht.

Het besluit om McAfee te vervangen is ruim een half jaar geleden al genomen. De securitysoftware van het Amerikaanse bedrijf scoorde toen slecht in een test van de Consumentenbond. Xs4all was al ontevreden over het McAfee-pakket dat het aanbiedt aan zijn klanten. "Al voordat deze test was geweest, was Xs4all zich aan het oriënteren op andere beveiligingssoftware", aldus de provider in maart dit jaar.

Uitstel vanwege glas en tv

Xs4all had toen al twee kandidaten op het oog, maar de vervanging van McAfee heeft toch op zich laten wachten. De overstap naar andere securitysoftware is namelijk uitgesteld. De provider had het te druk met andere zaken, zoals de uitrol van glasvezelverbindingen en tv-diensten. Die activiteiten kregen prioriteit, liet Xs4all afgelopen zomer weten aan Webwereld.