Sony eist van YouTube bij een Amerikaanse rechter inzage in "alle informatie en documenten gerelateerd aan het gebruik van de services voor het hosten van content geassocieerd met en/of in verband met de video getiteld 'Jail broken PS3 3.55 with Homebrew, gepost door de gebruiker 'geohot'." Verder wil Sony inzage in documenten met daarin alle namen, adressen en telefoonnummers die worden geassocieerd met de accounts van hacker geohot.

Sony eist ook alle ip-adressen en verdere gegevens op van mensen die de private video hebben bekeken en erop hebben gereageerd. Waaronder waarschijnlijk veel Webwereld-lezers die de video eerder op deze site konden bekijken. Plus alle serverlogs, accountinformatie en toegangsinformatie tot accounts van geohot die ooit zijn geregisteerd, blijkt uit documenten (pdf) in bezit van Wired. Hetzelfde geldt (pdf) voor de hackers achter de Twitter-accounts waarmee de Playstation 3 hack afgelopen december naar buiten is gebracht.

Hack verspreiden illegaal

Geohot, een bekende hacker die ofline door het leven gaat als George Hotz, zou met zijn kraak andere gamers in staat stellen alternatieve besturingssystemen op de Playstation 3 te draaien én de machine klaar maken voor het spelen van illegaal gekopieerde spellen. De advocaat van Hotz stelt in een reactie de sleepnetmethode van Sony overdreven te vinden. Eerder zat de fabrikant ook al achter een Nederlandse hacker aan die lid zou zijn van het hackerscollectief 'fail0verflow' en die samen met Hotz de console kraakte.

De rechter sommeerde Hotz eerder al de jailbreak code van zijn site te halen en ook de YouTube video van het web te laten verdwijnen. Hotz zou de wet overschreden hebben door deze hack te verspreiden. De zaak over het afstaan van de YouTube- en Twitter-gegevens dient aanstaande woensdag.