Volgens Mark Beers hoeven klanten van de zakelijke Girotel-dienst zich echter geen zorgen te maken. "De beveiliging van Girotel Online is nooit in gevaar geweest", aldus Beers. De waarschuwing voor het verlopen certificaat wordt volgens Beers alleen getoond bij het gebruik van Java-applets.

"De meeste gebruikers van Internet Explorer hebben de melding niet gekregen, omdat ze met Javascript werken. Ook bij het gebruik van Activex verschijnt geen waarschuwing", aldus de Postbank-woordvoerder. De waarschuwing verschijnt dan ook voornamelijk op het scherm bij Firefox-gebruikers.

De gebruikers van de internetbankiersite krijgen een tekst te zien waarin gemeld wordt dat het certificaat op 30 mei verlopen is. Het certificaat wordt door beveiligde ssl-sites gebruik om aan te geven dat de site betrouwbaar is.

Volgens Beers wordt er momenteel overgeschakeld op een nieuwe versie van Girotel Zakelijk, waarbij een nieuwe versie van de Java-code wordt aangeboden en de signering actueel is. "Hierdoor krijgen gebruikers geen vervelende waarschuwingen meer", aldus Beers. De zegsman van de Postbank verwacht dat de waarschuwingen vanaf donderdagmiddag tot het verleden behoren.