In de zakelijke versie kunnen beheerders zien wie de software gebruikt, waar de software wordt gebruikt en of er een patch nodig is.

Systeembeheerders kunnen met de standaard beheertools in Windows aangeven hoe de software verbinding maakt met internet, maar ook bepaalde functies – zoals de overdracht van bestanden – uitzetten.

De software maakt verder gebruik van een proxyserver, zodat beheerders in het geval van een veiligheidsrisico sneller kunnen optreden. Dat stelt Michael Jackson, vice-president Skype for Business.

Sommige bedrijven hebben nog steeds hun twijfels over de veiligheid van de dienst, omdat de protocollen van Skype's peer-to-peer systeem bijzonder moeilijk te blokkeren zijn, geeft Jackson toe.

"Ook bestonden er geruchten dat we netwerken verstoorden." Onzin, meent Jackson, "Ook al is Skype zo ontworpen dat het in elke netwerkomgeving te gebruiken is."

Skype heeft wereldwijd 113 miljoen geregistreerde gebruikers. Bijna eenderde zegt de dienst voor zakelijke doeleinden te gebruiken, aldus Jackson. Bron: Techworld