RCS Lab zou gezien kunnen worden als een concullega van Hacking Team. Deze, redelijk onbekende, onderneming maakt al jaren spy- en malware voor overheden en politie. Maar verder is er weinig bekend over de producten van het bedrijf en diens klanten.

Een anonieme medewerker demonstreert in de video de werking van het spyware pakket genaamd MITO3. In de 10 minuten durende video legt de medewerker uit hoe de app werkt en laat hij zien hoe gebruikers kunnen worden besmet. In dit voorbeeld injecteert de medewerker een nep-melding om gebruikers een Flash plug-in te laten installeren. Als gebruikers op de link klikken wordt er een nep plug-in gedownload en geïnstalleerd. Als gebruikers eenmaal besmet zijn kunnen aanvallers spraakberichten, telefoongesprekken, smsjes, videoconversaties, social media-activiteiten en chats afluisteren. De tool werkt zowel op mobiele apparaten als op de pc.


Vice Motherboard heeft de video uitgelekt en heeft ook een brochure weten los te peuteren. In de brochure wordt verder gemeld dat de applicatie mobiele gebruikers ook kan volgen via GPS en transscripts kan genereren op basis van alle gemaakte opnames.