De voortdurende DDoS-aanvallen op Ziggo in augustus zijn gedaan door vier jongens in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar en een maatje die 21 is. De jongens zijn opgepakt door het Team High Tech Crime, meldt de politie vandaag. De jongens komen uit plaatsen als Schoorl, Berkelland, Lochem, Vinkeveen en Den Helder. Ze woonden nog thuis. Bij huiszoekingen zijn computers, mobiele telefoons, externe harde schijven en usb-sticks in beslag genomen.

Aanvallen op dns-servers

Tot woede van de 1,8 miljoen klanten van Ziggo lag het netwerk van de provider er twee avonden uit in augustus. De aanval werd gedaan op de dns-servers van Ziggo. Het veranderen van de dns-adressen die Ziggo aanbiedt naar andere dns-adressen, zoals die van Google, hielp de Ziggo-klanten weer het internet op. De zoekopdracht "dns adressen Ziggo" was een van de meest populaire zoekopdrachten in Nederland in de maand augustus.

Volgens de politie wilden de knapen laten zien "dat ze tot grote dingen in staat zijn" en was ook KPN een doelwit. Op YouTube dreigde de groep met meer aanvallen op Ziggo. De aangehouden jongens zijn deze dinsdag de hele dag verhoord door de ;politie en 's avonds weer vrij gelaten.