Bitcoin wordt steeds meer mainstream en krijgt letterlijk en figuurlijk steeds meer waarde. Toch kan één DDoS-aanval de koers van de cryptovaluta een flinke knauw geven, zo blijkt. Mt.Gox, met afstand de grootste marktplaats voor Bitcoins, kreeg een zware DDoS-aanval te verduren, meldt de IDG Nieuwsdienst. Tijdens een aanval kelderde de koers van Bitcoin op dat platform rap van 94 dollar naar 77 dollar. Na de dip veerde de koers echter ook weer terug en schommelt nu rond de 92 dollar.

Mt.Gox Bitcoin koersdip

De oorzaak van de koersval is niet duidelijk, maar het lijkt het erop dat het platform tijdens de aanval wel gewoon online was, want de handelsvolumes maakten juist een enorme piek.

Dwolla plat

De betaaldienst Dwolla, die ook met Bitcoins werkt, lag donderdag overigens ook onder zwaar DDoS-vuur. Zowel de site als de API's waren urenlang onbereikbaar. Dwolla maakt gebruik van Cloudflare, evenals de spambestrijder Spamhaus die eerder deze week doelwit was van een van de grootste DDoS-aanvallen ooit, georganiseerd door Stophaus, een groep boze hosters.